Vůně čerstvě ugrilovaného masa k létu prostě patří a jemné kuřecí maso je jedním z nejoblíbenějších. Lehce totiž absorbuje aroma i chuť bylinek a koření. Zároveň je lehké, dobře stravitelné a výborně kombinovatelné s přílohami i nejrůznějšími dipy a omáčkami.

Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, připravil Grilovačku, řadu výrobků ve speciálních marinádách bez éček. Díky nim budete mít více času na vyhrání si s přílohami i domácími lahodnými dipy. Vyzkoušejte dvojité balení Kuřecí DUO steaky Gyros a Prsní řízky Rozemary bez E, které lehce připravíte na pánvi či grilu. Jsou vynikající s lehce pikantní rajčatovou omáčkou. Jako přílohu lze zvolit bagetu či pečené měsíčky brambor s mořskou solí, smíchané s čerstvou pažitkou.

Recept na lehce pikantní rajčatovou omáčku

4 velká rajčata

1 červená paprika

2 šalotky

chilli papričky – jejich množství volte podle pikantnosti, jíž chcete dosáhnout

česnek

rajčatový protlak

2 lžíce vinného octa

lžička třtinového cukru

tymián

rozmarýn

olivový olej

sůl a pepř na dochucení

Papriku a chilli papričky očistěte od semínek a nasekejte nadrobno. Na olivovém oleji osmahněte šalotku, česnek a chilli papričky, přidejte rajčata, papriku a protlak. Omáčku dochuťte vinným octem, kořením a bylinkami. Směs nechte za občasného míchání na mírném plameni probublávat, dokud nezhoustne. Vychlazenou omáčku podávejte ke grilovanému masu a příloze.

Sdílej:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Bookmarky.cz
  • Jaggni to!
  • Linkuj.cz!
  • MojeLinky.sk
  • MySpace
  • Pozrisi.sk
  • Top Články.cz
  • Twitter