9 způsobů, jak vám může být kratom prospěšný

Kratom (Mitragyna speciosa) je strom, který se po staletí používá v jihovýchodní Asii jako léčivá bylina. Využívají se především jeho listy, které lze žvýkat, kouřit nebo z nich připravovat nápoje. Nejčastěji se ale suší a melou na prášek, který se pak může vyvážet do dalších zemí. Má mnoho potenciálních výhod a uživatelé hlásí, že se po jeho použití cítí energičtěji, s čistou hlavou a klidnější. Pokud s kratomem teprve začínáte, pravděpodobně se ptáte, co pro vás kratom může udělat. Jaká jsou tedy použití a výhody kratomu, které byste měli vědět?

1. Uvolněte svou mysl

Jednou z nejuznávanějších výhod kratomu je jeho potenciál pomoci uvolnit vaši mysl. Listy Kratomu mají dlouhou historii používání jako přírodní prostředek pro uklidnění a relaxaci. Předpokládá se, že aktivní sloučeniny v listech kratomu, mitragynin a speciogynin, se vážou na mozkové receptory, které pomáhají uklidnit vaši mysl. Kratom může pomoci obnovit rovnováhu pošramocené mysli, a to bez toho, abyste se cítili omámeně nebo mimo. Potenciální uklidňující účinky kratomu jsou některé z nejsilnějších použití a výhod kratomu.

2. Zmírnění každodenního nepohodlí

Kratom je známý pro své potenciální uklidňující vlastnosti, a proto může pomoci zmírnit nepohodlí. Aktivně podporuje pocit pohody. Ať už potřebujete něco přirozeného na zmírnění nepohodlí po dlouhém dni v práci, nebo chcete jednoduchý způsob, jak se vyrovnat s nepohodlím spojeným s prací, kratom vám může pomoci.

3. Zvyšování nálady

Potenciál kratomu pozvednout náladu patří mezi jeho nejdůležitější použití a výhody. Může být schopen poskytnout pocit spokojenosti, protože kratomové alkaloidy, které se vážou na opioidní receptory v mozku, jsou také zodpovědné za potenciální účinky kratomu na zlepšení nálady.

4. Zvyšování úrovně energie a vytrvalosti

Jednou z hlavních výhod mitragyna speciosa je, že má potenciál zvýšit hladinu energie a vytrvalost. Kratom může pomoci zlepšit váš fyzický výkon a zároveň zmírnit únavu. Je oblíbený mezi uživateli, kteří hledají extra podporu, ale chtějí se vyhnout produktům obsahujícím kofein.

5. Zaměření a koncentrace

Potenciál kratomu pomoci se soustředěním a koncentrací je další z mnoha použití a výhod. Mnoho uživatelů kratomu chce být ve své práci nebo studiu produktivnější. Kratom obsahuje alkaloid zvaný mitragynin, který může fungovat jako psychostimulans, díky čemuž budete bdělejší a pozornější.

6. Uklidnění svalů a podpora lepšího spánku

Kratom může pomoci uklidnit svaly a podpořit lepší spánek. Pokud pociťujete občasné svalové nepohodlí a máte potíže s relaxací v posteli po dlouhém dni, může vám pomoci uklidňující aroma kratomu.

7. Kognitivní vylepšení

Mitragynin může také pomoci zlepšit kognitivní funkce a paměť. Takže, pokud hledáte výhodu ve svém studiu nebo práci, kratom může být možností, jak to zkusit. Tento potenciální přínos je spojen se zvýšením hladiny acetylcholinu v mozku, který je zodpovědný za paměť a učení.

8. Stimulování pozitivních pocitů

Všichni se chceme cítit dobře, že? Kratom nám může pomoci dosáhnout tohoto cíle. Jeho vůně mají potenciál stimulovat pozitivní pocity a vytvářet pocit sebeocenění. Díky tomu je kratom oblíbenou volbou mezi uživateli, kteří chtějí zlepšit svůj pocit ze sebe. Přijetím přírodních etnobotanických látek, jako je kratom, možná budete schopni podpořit pozitivní sebemluvu a zlepšit svou náladu.

9. Podpora pocitu pohody

Když se podíváte na většinu použití a výhod kratomu, zdá se, že všechny souvisí se schopností kratomu podporovat pocit pohody. V závislosti na kmeni kratomu může být kratom schopen poskytnout stimulační, uklidňující, relaxační a uklidňující účinky. Díky tomu je kratom všestranná bylina, kterou lze použít jako součást celkové wellness rutiny. Mohlo by vám to pomoci cítit se uvolněněji, energičtěji a pozitivněji.

Kratom je jednou z těch přírodních bylin, která má mnoho potenciálních výhod. Proto je v posledních letech tak populární. S ohledem na tyto výhody mitragyna speciosa nyní můžete vidět, proč je kratom tak široce používanou rostlinou. Pokud si chcete zajistit kvalitní kratomový prášek, skvělou volbou je značka Krupa Kratom. Tento prodejce dokáže garantovat původ i kvalitu, protože se stará o celý proces. Na webu Adamkrupa.cz naleznete všechny druhy kratomu v prvotřídní kvalitě.